BusinessHaiVision SRT

Het afgelopen weekend ( 21 tot 25 Maart 2020) was in Brabant en Limburg het Carnaval los gebarsten. Het Carnaval is voor vele een feest om naar uit te kijken en om vol in op te gaan. Voor vele lokale omroepen dan ook het moment om te laten zien wat er zoal in de steden en dorpen gebeurd. zo ook dit jaar. YourSide is al vele jaren actief in het voorzien van Techniek en advies om mensen het Carnaval ook thuis te brengen. zo dat iedereen er van kan genieten.

Dit jaar hebben we de HAI Vision encoders met SRT vol op ingezet voor zowel DTV den Bosch als voor Studio 040 in eindhoven, twee steden met een zeer levendige carnavals traditie. Voor studio 040 hebben we een verbinding voorzien op basis van SRT vanuit het Live Center van United naar Eindhoven, over deze verbinding zou de Optocht van Eindhoven worden door gezet welke werdt geproduceerd door Omroep Brabant, de uitzend locatie van Studio 040 tijdens de Carnavals dagen, De Effenaar, vanuit daar voorzagen we weer een SRT verbidinging vanuit de Effenaar naar het PlayoutCentrum in Oss al vanuit waar Studio 040 uitzend.

Ook tijdens de Optocht in Den Bosch hebben we SRT ingezet om de Signalen van uit de regie wagen van DTV den Bosch te transporteren naar Oss al vanwaaruit het signaal werdt opgepakt door het Playout systeem. beide omroepen hebben de verbindingen kunnen gebruiken via standaard internet. Het internet betrokken we middels een Ziggo verbinding welke werdt gedeeld met de WMT voor Omroep Brabant.

Buiten de Optocht is ook de Begrafenis van Knilles, de afsluiting van het Carnaval in Den Bosch (Oeteldonk) Live uitgezonden middels een SRT verbinding voorzien vanuit een Ziggo aansluiting welke middels een WiFi straalverbinding naar locatie (de Markt in Den Bosch) is gebracht. het beeld is wederom aangeboden aan DTV Den Bosch en voor de Oeteldonske Club van 1882 aan Youtube waar voor vele dit emotionele moment kon worden gevolgd even als het bekend maken van het nieuwe thema voor volgend jaar.

Daarmee hebben we meer dan 40 uur televisie kunnen maken middels Live op diverse zenders en platformen. daarmee durven we te zeggen dat SRT een betrouwbaar protocol is voor Live televisie voor diverse partijen. Graag kijken we samen met U hoe we kosten van verbindingen naar beneden kunnen krijgen. We noemen SRT ook wel eens grappend Satellite Replacement Technology, dit is natuurlijk niet geheel waar maar het is zeker een alternatief met een breed scala aan mogelijkheden. Neemt U rustig eens contact op! we laten u graag zien wat SRT kan doen in ons SRT experience Center in Den Bosch! sales@yourside.nl